Skilsmisse – egne reaktioner

At bryde et forhold op, hvor der er børn, er for de fleste forbundet med en stor personlig krise. Lige meget om I er enige, om du bliver forladt eller selv har valgt skilsmissen. Du kan opleve at blive overmandet af følelser, du måske aldrig har oplevet før og kan have svært ved at genkende dig selv. Det følelsesmæssige efterspil kan være mere voldsomt og mere langvarigt end du havde forestillet dig, at det ville være.

Skilsmisser forløber på meget forskellige måder og reaktionerne spænder vidt. Der er ikke noget, der er ”normalt”, da processerne er helt individuelle. Det er ikke usædvanligt, at skilsmissen også får revet op i gamle traumer og gamle mønstre helt tilbage til din egen barndom.

Følelsesmæssigt kan det tage en del tid at få bearbejdet både tiden omkring skilsmissen, men også den lange tid, der gik forud for den. Hvis I ikke har været enige, kan I være meget forskellige steder i jeres proces og det kan give nogle sammenstød mellem jer. I terapien hos mig, kan du få hjælp til at komme igennem og få mere klarhed over dine egne følelser, hvad der er sket i forholdet og hvordan du kommer videre i dit liv. Du vil mærke, at du ikke er alene og at det nytter at søge hjælp og støtte.

Du kan opleve at blive overmandet af følelser, du måske aldrig har oplevet før og kan have svært ved at genkende dig selv”