Sorg – at miste

Sorg kan tage længere tid end du havde forventet. Omgivelserne kan tro, at du er videre eller begynde at presse på for, at du skal komme videre.  Det er også nærliggende selv at blive utålmodig med sig selv og have svært ved at forstå, hvorfor det er så svært at blive rigtig glad igen.

Psykoterapi kan være meget hjælpsomt i den proces. Gennem samtalerne finder du større klarhed over, hvad tabet har betydet for dig og dit liv og følelserne bliver lettere at forstå og rumme. Terapien kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken plads og fylde den eller det mistede skal have i dit liv.

Efter den første svære periode er sorg ofte noget, der kommer og går. Sådan kan det blive ved resten af livet, selv om sorgen og det mistede oftest fylder mindre og mindre med tiden. Tidligere troede man, at man skulle igennem sorgen og lægge det mistede bag sig. Nu er der en forståelse for, at det mistede altid vil være en del af en og at det handler om at finde den rette plads til det mistede i det fortsatte liv.

Sorg kommer i mange former og afskygninger og kan være en reaktion på tabet af en partner, en nær relation, et job, dit sunde helbred, dine drømme for livet eller andre betydningsfulde ting i dit liv.

Terapien kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken plads og fylde det mistede skal have i dit liv”